Advento renginiai

Typu tapu per kalniuką

Pas vaikus žiema jau skuba.

Puošis pievos ir miškai

Tarsi pasakoji – baltai.

Zuikis po pusnis braidys,

Snaus namelyje ežys.

Snaigės į delniuką kris,

Žengs Kalėdos pro duris .

(K. Ivinskis)

Pasitinkant gražiausias metų šventes nuo lapkričio 29 d. iki gruodžio 23 d. Palangos lopšelyje – darželyje „Pasaka“ vyko advento renginiai „Kalėdų stebuklo laukimas“. Tai laikas, skirtas pabendrauti. Tai susikaupimo, ramybės, gerumo sklaidos, susitaikymo metas. Galima įvairiai švęsti ir išgyventi adventą. Todėl visas keturias savaites darželyje vyko įvairūs renginiai. Advento laukimas prasidėjo nuo jaukaus ir ramaus adventinio rytmečio. Kad vaikai  Advento laiką praleistų laukimu, pabūtų kartu, pasidalintų savo šiluma ir gerumu, kasmet vis kyla įvairių minčių, idėjų. Adventinis laikotarpis – puiki proga išbandyti įvairias veiklas ir užsiėmimus su vaikais, ugdant jų kūrybiškumą, skatinant bendrauti ir bendradarbiauti su bendraamžiais. Į šventinį rytmetį visus vaikus sukvietė Kalėdų senelės. Kurios vaikams papasakojo kas yra adventas, pasekė S. Neries „Senelės pasaka“. Kad gražiausių švenčių laukimas neprailgtų, kiekviena grupė išsitraukė po laiškelį, kurie kabėjo ant kalėdinės eglutės. Kalėdiniuose laiškuose slėpėsi įvairios užduotys, kurias reikės atlikti iki Kalėdų.

Pirma savaitė skirta „Gerumo angelui“ – visą savaitę vaikai gamino Kalėdinius atvirukus, pasveikinimus seneliams „Kalėdos ateina į kiekvienus namus“. Bendradarbiaujant su Palangos Socialinio rūpybos centru, atvirukai buvo įteikti seneliams, kurie yra vieniši ir jų niekas nepasveikina.

                      Antrą savaitę, kad nebūtų liūdna ir tamsu, visi kartu puošėme darželio teritoriją „Kalėdų švieselę, nušvieski mums kelią“. Visus atvykusius į darželį pasitiko skambanti kalėdinė muzika, šimtais lempučių pasipuošę medžiai, supynės, iš tolo švytintis Kalėdų paštas, kuriame nugulė visi sveikinimai skirti kolegoms, bendradarbiams, vaikams.

                      Trečiąją savaitę – vaikai žiūrėjo senąją animaciją „Besmegenis laiškanešys“. Gamino besmegenius iš antrinių žaliavų, kurie puošė darželio koridorius.

                      Ketvirtąją savaitę – vyko sniego, ledo tyrinėjimai „Balta, šalta ir įdomu“. Piešėme, aplikavome žiemą. Susitiko su pačiu Kalėdų seneliu, kuris su vaikais linksmai žaidė, dainavo jiems dainą, įteikė dovanų. Vyko eksperimentų diena. Visi su nekantrumu laukė bendro kūrinio tai „Pasakos“ darželio vaikų sekamos „Senelės pasakos“. Išsitraukę po ištrauką, vaikai su mokytojomis turėjo ištrauką suvaidinti ir nufotografuoti. Gautas rezultatas visus sužavėjo ir nustebino. Sekamą pasaką žiūrėjome kelis kartus.

                      Kiekvienos savaitės pabaigoje vaikai rengėsi tam tikros spalvos rūbais ar dėvėjo tam tikros spalvos akcentą.

                      Advento laikotarpio renginiai darželyje, vaikams suteikė ypatingų išgyvenimų, vaikai mokėsi bendrauti, pamatyti ir nusiteikti padėti vargstantiems. Tik tada ir patys tampame žmonėmis.

Mokytojos V. Paulauskienė, V. Gadliauskienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *